top of page
Upper Back Massage

KROPSTERAPI 

Behandlinger indenfor kropsterapi handler hos os mere specifikt om den mekaniske side af kroppens bevægeapparat. Vi bruger kropsterapi som en betegnelse, der dækker over en kombination af forskellige behandlingsformer, der tilsammen sigter imod at afspænde spændte ledstrukturer som ledbånd (ligamenter), frigørelse af ledbånd låsning (facet led syndrom), frigørelse af fascien (en sej hinde liggende under huden, der omgiver musklerne) og frigørelse af muskelspændinger, hvor muskelfibrene er låst fast i deres bevægelighed.

 

På klinikken benytter vi en kombination af forskellige behandlingsteknikker, herunder flere manuelle teknikker med hænder såsom: træk/tryk (distraktion/kompression), frigørende rytmiske/ pulserende bevægelser (oscillation), muskel energi teknik (MET) m.v.

Kropsterapi af skulder skade

Disse teknikker tager afsæt i osteopatiske behandlingsprincipper, som er velbesøgt i litteraturen. Der er forskellige beretninger i litteraturen om disse teknikker.

 

Vi har gode erfaringer med anvendelse af ovennævnte teknikker til behandling af diffuse smerter forårsaget af bl.a. immobilitet af ledstruktur og deraf opbyggede spændinger omkring muskler og/eller fascier.

 

På klinikken tager vi udgangspunkt i osteopatiske inspirerende teknikker, der tager afsæt i knogleforhold og lednær dysfunktion dvs. nedsat bevægelighed eller slet ingen bevægelighed.
Det kan vise sig som hold i nakke eller lænd.

 

Spændinger skyldes ofte fastgørelse af fascien (den seje hinde der omgiver musklerne). Vi benytter derfor tekniker som muskuloskeletal justeringer. Sådanne tekniker omfatter afspænding af muskler og samtidig frigørelse af ledbånd og fascien. Begge teknikker er nærtbeslægtede og supplerer hinanden rigtig godt.

 

Vi starter altid en behandlingssession med en analyse af kropsholdningen dvs. hvilke kropsdele, der ikke er symmetrisk. Kroppens symmetri er yderst vigtig og sladder om, hvorfor der opstår smerter i visse kropsdele/ regioner.

 

En behandlingssession består af:
 

 1. ROM (Range of Motion) test: hvor meget bevægelighed, der er til stede i den pågældende kropsregion (muskel, led)

 2. Test af bevægelse for at be- eller afkræfte mistanke om en dysfunktion f.eks. ved at bøje kroppen forover, bagover eller sidebøjning. Smerternes karakter og hyppighed mv.

 3. Vi spørger også til de bagvedliggende årsager til smerte eller dysfunktion.

 4. Planlægning af behandlingsforløb ud fra resultat af kropsanalyse såvel fysisk som psykisk. Typisk anbefales 3-5 behandlingssessioner. Eventuel evaluering af behandlingsforløbet efter tredje eller fjerde behandling.

 5. Vi søger for at kombinere de forskellige teknikker for at opnå det bedste resultat dvs. en kombination af kropsterapi med manuelle teknikker udført alene eller suppleret med akupunktur/akupressur (stimulation af de gængse punkter ved hjælp af oscillerende (pulserende) finger/hånd pres på punktet eller regionen).

 6. Afslutning af behandlingsforløb afhænger af patientens individuelle situation.

 

Dysfunktioner, som kan behandles med kropsterapi eller i kombination med andre behandlingsformer som f.eks. akupunktur eller chokbølge:
 

 • Låsning af led, ledbånd, ledkapsel i og omkring hele ryggen dvs. fra nakke til bækkenet.

 • Spændinger akkumuleret (ophobet) i muskler, fascier og bindevæv, som i mange tilfælde skyldes ledproblemer som f.eks. spændinger og smerter, der stammer fra kæbeled.

 • Uhensigtsmæssig kropsholdning, som ofte hænger sammen med forkerte sidde- eller liggestillinger, dårlige arbejdsstillinger, dårlige vaner som f.eks. tand skæren mv.

 • Dysfunktioner i bækken eller korsbenet er ofte forekommende og kan give problemer højere op i ryggen. Dysfunktioner i bækkenet er et centralt omdrejningspunkt i osteopatisk kropsbehandling.  En korrekt diagnose af korsbenets dysfunktion er derfor nøglen til rette behandling af problemer i nakke, ryg og hofter.

 • Psykisk ubalance er ofte årsag til mange fysiske skavanker. Derfor spørger vi altid til de bagvedliggende psykiske forhold. Stress kan være direkte årsag til mange fysiske dysfunktioner som følge af vedvarende spændinger kroppen.

 • Problemstillinger i fødder er yderst relevant til fortolkning af smerter andre steder i kroppen f.eks. dysfunktioner i foden som hælspore. Lidelser i foden som hælspore er ofte årsag til dårlig gangfunktion, smerter i knæ, smerter i hofteregion, asymmetri og dermed smerter i korsbenet og problemer højere oppe i ryggen. Det kan i de fleste tilfælde afhjælpes med chokbølgeterapi og/eller i kombination med akupunktur.

Skriv eller ring til os, hvis du er i tvivl om hvilke behandlinger, der passer bedst til dit behov og gener.

bottom of page